Maco

Maco Customs Service: brokerage, software & consultancy

Import

Printvriendelijke versie

De douane spreekt over import als het gaat over invoer uit landen buiten de Europese Unie. Alleen dan heeft u met de douane te maken. Als u dus goederen importeert uit EU-lidstaten hoeft u in principe niet verder te lezen. Importeren uit landen buiten de EU is een grote stap.

U moet zich hier goed over informeren alvorens u er aan begint. Maar ook als u een ervaren importeur bent is het zaak altijd goed op de hoogte te blijven. U krijgt te maken met zaken als invoerrechten, BTW bij invoer, tariefpreferenties, geautomatiseerde douaneaangiftes, douanecontroles, aansprakelijkheden etc.

Maco en andere douanedienstverleners kunnen u hierbij van dienst zijn. Maar u blijft zelf de eindverantwoordelijkheid houden. Daarom informeert Maco u op deze website zo breed mogelijk. Op de volgende pagina's vindt u veel informatie die u bij uw importactiviteiten kunt gebruiken. Maar neemt u ook gerust even contact op met ons voor uw specifieke vragen. We geven u een objectief antwoord en zijn u eventueel ook graag van dienst.

Meer informatie vindt u via de volgende links:
* Aangifte procedures
* Invoerrechten
* BTW bij invoer
* Fiscale Vertegenwoordiging
* Douanevergunningen
* Oorsprong-Invoer
* Douane inklaring van E-commerce pakketten in de EU
* Incoterms video's
 

Onafhankelijkheid Maco

Als onafhankelijke en zelfstandige douanedienstverlener, kan Maco neutraal voor alle opdrachtgevers ...

» Lees verder

Uw import administratie

Als importeur moet u een zorgvuldige administratie voeren.

» Lees verder